Malafosse - Giraud (FR)

In 1922 tekent Paul Malafosse zijn eerste contract om auto’s van het merk Citroën te verkopen in zijn garage in het Franse Meyrueis. Deze trouwe dealer vormde eind jaren 20 de uitvalsbasis voor de tests met de rupsvoertuigen van de Croisière Jaune, en verkocht in de jaren 80 en 90 diverse malen zoveel auto’s dat Citroën in deze regio het hoogste marktaandeel van Frankrijk realiseerde.

Aan de hand van herinneringen van de kleinzoons van de oprichter van deze garage, en ontelbare foto's en documenten die door de familie al die jaren bewaard zijn, schetst auteur Matthieu Turel het verhaal van het dagelijkse leven in een kleine Citroëngarage in het hart van het minst bevolkte departement van Frankrijk, de Lozère.

Het boek is een sfeerbeeld van het Frankrijk van voor en na de oorlog en schetst de sociale en maatschappelijke ontwikkelingen waardoor het beroep van garagehouder de afgelopen honderd jaar ingrijpend veranderd is. Een aanrader voor iedere autoliefhebber.

Titel

Malafosse - Giraud, histoire d’un garage Citroën en Lozère

Taal

Frans

Auteur

Matthieu Turel

ISBN

978-90-831417-3-2

Formaat

16,7 x 24 cm, 144 pagina's

Afwerking

Full color, zachte kaft

  1. Ik wil je graag (weer) een enorm compliment maken voor hoe het eruit ziet. Het is geweldig! Het voert mij weer helemaal terug naar onze jongere jaren. Je prachtboek is dus Smullen met een hoofdletter!
  2. I was very happy to receive your new book today. Once again, you have created a wonderful book with great details. Thank you also for including the brochure which I have never seen and is a nice addition to my collection.
  3. I do wish my Dutch was better!

€ 21,95

  Binnen Nederland altijd gratis verzending!

Gratis cadeau bij elke bestelling: onze uitgave ‘Citroën & Paris’.

Citroën en Parijs: al meer dan honderd jaar zijn ze met elkaar verweven en tal van plekken in de stad hebben een historische link met ‘ons’ merk. En wat is er nou leuker dan deze plekken te bezoeken en hier bijna letterlijk in de voetsporen van André Citroën te treden? Met dit overzicht van de belangrijkste points of interest wijst Citrovisie je de weg.
Bonne route!


Blader door het boekKijk ook eens naar de andere boeken in onze shop